Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز روح الله خدارحمی مدیرعامل بانک کشاورزی کشور در نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که چه میزان از تسهیلات بانک کشاورزی به بخش کشاورزی اختصاص می‌یابد گفت: امسال 88.6 درصد از تعداد تسهیلات یعنی 457 هزار میلیارد ریال از مجموع 545 هزار میلیارد ریال تسهیلاتی که بانک کشاورزی داده است به بخش کشاورزی مربوط می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این میزان تسهیلات طی 9 ماه اخیر پرداخت شده و از نظر ارزشی نیز 36 درصد کل تسهیلات در بخش کشاورزی بوده است.

خدارحمی در پاسخ به سوال فارس که توزیع فراوانی تسهیلات چگونه بوده است، گفت: حدود 90 درصد تعداد تسهیلات زیر 100 میلیون تومان و 10 درصد بالای 100 میلیون تومان بوده است و حدود 7 درصد تسهیلات نیز در محدوده 100 تا 500 میلیون پرداخت شده است.

مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان این که  تنها 11.4 درصد از پرداختی‌های بانک کشاورزی به خارج از بخش مربوط می‌شود، گفت: با توجه به این که برخی از مشتریان خارج از حوزه کشاورزی است، مجبوریم برای آنها نیز تسهیلات پرداخت کنیم.

* 400 میلیارد تومان برای کشاورز کارت صادر شد

وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس که چه میزان اعتبار برای «کشاورز کارت» صادر شده و کشاورزان انتقاد می کنند که  این اعتبار فقط برای گندمکاران است؟ گفت: 2 هزار میلیارد تومان اعتبار پس از حذف یارانه‌ نهاده‌های کشاورزی برای حمایت کشاورزان منظور شده و تا به امروز 400 میلیارد تومان در قالب کارت اعتباری به کشاورزان داده شده است. این اعتبارات با سود 12 درصد است و متوسط اعتبار این کارت‌ها 15 میلیون تومان می‌باشد اما بستگی به طرح از 15 تا 500 میلیون تومان قابل پرداخت است.

خدارحمی افزود: کشاورز کارت ابتدا برای محصولات اساسی و از جمله گندم طراحی شده بود اما در ادامه به دانه‌های روغنی از جمله کلزا، محصولات اساسی نظیر پنبه و چغندر قند نیز پرداخت می‌شود، اما محصولات باغی به جهت این که کشاورزان درآمدزایی خوبی دارند از پرداخت کشاورز کارت مستثنی هستند.

مدیرعامل بانک کشاورزی افزود: در هفته‌های اخیر برای خرید علف کشور بذر هم کشاورز کارت صادر می‌شود.

به گزارش فارس، پس از آنکه دولت ارز  ترجیحی نهاده‌های کشاورزی را حذف کرد، وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین نقدینگی خرید نهاده‌ها که تأثیر بسیار زیادی در افزایش تولید دارند، صدور کشاورز کارت را که در حقیقت تسهیلات خرید برای کشاورزان است در نظر گرفته است.

به گفته خدارحمی طی 9 ماه اخیر 34 هزار فقره وام ازدواج به مبلغ 1900 میلیارد تومان از طریق بانک کشاورزی صادر شده است.

مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان این که این بانک با پرداخت تسهیلات زمینه حمایت از سایر بخش‌های مرتبط با کشاورزی را آماده‌سازی می‌کند گفت: 150 میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از تجهیزات واکسن کرونا پرداخت شده است.

* بانک کشاورزی 1300 میلیارد تومان به شرکت پشتیبانی امور دام کشور پرداخت کرد

وی در پاسخ به سوالی که در زمینه حمایت از تأمین نهاده‌ها چه اقداماتی انجام شده است گفت: طی دو مرحله 600 و 700 میلیارد تومان به شرکت پشتیبانی امور دام کشور برای تأمین نهاده در اختیار گذاشته شده است.

خدارحمی افزود: پس از آنکه ارز ترجیحی نهاده‌ها حذف شد ارز زیادی برای تأمین نهاده‌های دامی نیاز بود که بانک کشاورزی از شرکت‌های تأمین کننده حمایت کرد.

مدیرعامل بانک کشاورزی همچنین تصریح کرد که به دلیل شرایط کرونایی وام‌های قرض الحسنه 3 ماه امهال شد و تسیهلات کسب و کارهای آسیب‌دیده از کرونا از جمله مرغداران گوشتی و گلخانه‌های تولید کننده گل شاخه بریده امهال شدند. همچنین در وصول اقساط هم متناسب با شرایط آنها با آنها مدارا شد.

*پرداخت اعتبار 500 میلیارد تومانی  به فعالان سامانه بازارگاه

وی سامانه بازارگاه که اخیراً وزارت جهاد کشاورزی راه اندازی کرده است را اقدامی بسیار حرفه‌ای خواند و گفت: تعدادی از جوانان فعال و مسلط به حوزه IT در طبقه هشتم این بانک مشکلات هر روزه این سامانه را رصد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند و پیشرفت فوق‌العاده‌ای در آن به وجود آمده، البته منکر برخی نواقص هم نیستیم و تقریبا فروش نهاده خارج از این سیستم به صفر رسیده است.

به گفته خدارحمی بانک کشاورزی 400 میلیارد تومان برای واردکنندگان سموم اعتبار تعریف کرده اما آن طور که فعالان این حوزه می‌گویند هنوز این اعتبار کارسازی نشده است.

مدیرعامل بانک کشاورزی در پاسخ به دلیل این کار گفت: برای پرداخت تسهیلات قوانینی وجود دارد از جمله وثیقه باید وجود داشته باشد ضمن این که داشتن کارت بازرگانی فعال، تخصیص ارز از سوی بانک کشاورزی برای واردات و شرایط کشور از دیگر مسائلی است که باید فراهم شود تا این اعتبارات به مرحله اجرا برسد.

وی همچنین از تصمیم وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش تولید 200 هزار تن سویا در سال جاری خبر داد و گفت: برای تأمین بذر این محصولات هم اعتباراتی از سوی بانک کشاورزی پرداخت شده است.

*مطالبات معوق بانک کشاورزی 10 درصد است

خدارحمی مطالبات معوق بانک کشاورزی در 10 ماهه اخیر را 8.4 درصد به صورت ریالی و 10.3 درصد به صورت ارزی بیان کرد و گفت: این از نظر من نرخ بالایی است، اما در شرایط فعلی تحریم و نیز بخش کشاورزی که حوزه پرریسکی است، این مطالبات معوق قابل توجیه است.

مدیرعامل بانک کشاورزی در ادامه از مشارکت 72.5 میلیون یورویی بانک کشاورزی در انتقال و توسعه خط لوله آب از دریای عمان و نیز مشارکت در پروژه ‌آب‌شیرین‌کنی خلیج فارس به میزان 183.6 میلیارد تومان خبر داد و گفت: در حال حاضر نمک زدایی و انتقال آب از خلیج فارس به عنوان مطمئن‌ترین راه از سوی کارشناسان برای مناطق کویر مرکزی عنوان شده است.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

منبع: فارس

کلیدواژه: کشاورزی کشاورزان ارز تسهیلات مدیرعامل بانک کشاورزی بانک کشاورزی میلیارد تومان میلیون تومان بخش کشاورزی کشاورز کارت پرداخت شده برای تأمین نهاده ها صادر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۱۹۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن

به گزارش خبرنگار مهر سید احسان خاندوزی در مراسم رونمایی از برات الکترونیکی که صبح امروز در وزارت اقتصاد برگزار شد گفت: یک عادت قدینی در تأمین مالی از طریق شبکه بانکی، در شبکه فعالان اقتصادی وجود دارد که رویه‌ای غالب است. اما با توجه به محدودیت‌های سیاست کنترل ترازنامه بانک‌ها چاره‌ای جز معرفی ابزارهای جدید تأمین مالی بنگاه‌ها نخواهیم داشت.

وزیر اقتصاد گفت: بایستی مسیرهای جاری تأمین مالی را بیش از پیش هموار کنیم و ابزارهایی از جنس اوراق گام، فاکتورنیک، سفته و برات الکترونیک و…در این راستا توسعه یابند.

خاندوزی گفت: اگر کمک و همراهی قوه قضائیه و بانک‌مرکزی سایر دستگاه‌ها نبود این ابزارها به این شکل توسعه نمی‌یافتند.

وی افزود، بر اساس حکم قانون، سهم و وزن تأمین مالی اقتصاد توسط دستگاه‌های مختلف، به وسیله وزارت اقتصاد تعیین خواهد شد.

در همین راستا طرح جدید تأمین مالی زیر ساخت، نیز وزن بیشتری به وزارت اقتصاد خواهد داد تا نقش هماهنگ کننده بیشتری میان دستگاه‌ها ایفا کند.

وزیر اقتصاد خاطر نشان کرد، نهاد تضمین و نقش ضمانت نامه‌ها در گره گشایی از تولید یک دهم سایر کشورها در ایران مؤثر نیست.

برای هر کدام از بانک‌های کشور با توجه به نوع کسب و کار آنها باید مشخص شود که سهم هر بانک در تأمین مالی تولید و میزان استفاده آنها از روش‌های موجود تأمین مالی چه قدر است.

وی افزود، به عنوان یک پیشنهاد مشخص برای استفاده از قدرت خلق پول در بانک‌ها باید سهم آنها در استفاده از ابزارهای تأمین مالی از قبیل برات الکترونیک مشخص شود.

سال قبل سرمایه بانک‌های تحت مدیریت دولت به بیش از ۲۷۰ همت رسیده است. همچنین در سه سال اخیر به میزان قابل توجهی به سرمایه بانک‌های دولتی افزوده شده است.

وی با اشاره به اینکه مجموعاً ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانک‌ها واگذار شد، گفت: در دولتهای قبل فقط ۵۴ همت از اموال مازاد بانک‌ها فروخته شده بود، بر این اساس امیدواریم با توجه به مصوبه هییت وزیران در سال جاری شاهد رشد بیشتری نسبت به موضوعاتی از قبیل واگذاری اموال مازاد بانک‌ها باشیم.

خاندوزی همچنین گفت: سال قبل سهم تسهیلات خرد خانوار به ۱۹ درصد رسید و تا امروز ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن پرداخت شده است.

کد خبر 6089766 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • ۳۵۶ مورد کارت بازرگانی جدید در کردستان صادر شده است
  • تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت
  • تداوم پرداخت تسهیلات خرید یا ساخت مسکن ایثارگران در سال ۱۴۰۳
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • حمایت بانک مسکن از خانواده‌ها با پرداخت بیش از ۴۴ هزار فقره تسهیلات در سال ۱۴۰۲
  • آزادی ۲ زندانی جرائم غیر عمد در همدان
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • سطح اعتبار سنجی تسهیلات خرد دقیق‌تر می‌شود+ فیلم
  • پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون ضامن
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج در کشور