Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دیدار جمعی از مسئولان با رئیس کل بانک مرکزی، موضوع رفع تعلیق کارت‌های صادراتی و نیز حذف تعهد ارزی برای صادرکنندگان محصولات کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اروم‌نیوز، پس از انتشار گزارش‌ها و پیگیری‌های میدانی رسانه‌ها و فعالان حوزه کشاورزی در آذربایجان‌غربی مبنی بر نبود بازار مناسب برای فروش محصولات به ویژه سیب، عصر روز دوشنبه «محمدمهدی شهریاری» استاندار آذربایجان‌غربی به همراه «وحید جلال زاده» یکی از نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی و «بهنام تاج‌الدینی» رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه با رئیس کل بانک مرکزی دیدار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار که با محوریت مشکلات مربوط به حوزه صادرات محصولات به ویژه رفع تعهدات ارزی محصولات کشاورزی، تعلیق کارت‌های صادراتی و نیز دیگر مشکلات موجود در حوزه کشاورزی و فروش محصولات باغی انجام شد، تصمیمات مهمی اتخاذ شد که در صورت اجرایی شدن می‌تواند تا حد مناسبی به بهبود وضعیت محصولات و آرامش خاطر کشاورزان کمک کند.

در حاشیه این دیدار، استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به دستور رئیس کل بانک مرکزی برای بررسی مجدد درخواست استان برای حذف تعهد ارزی صادرات محصولات کشاورزی زیر یک میلیون دلار بر اساس قول مساعد در سفر سال گذشته به استان، اظهار داشت: اگر این مهم محقق شود نقش بسزایی در رونق صادرات محصولات کشاورزی از جمله سیب خواهد داشت.

وی افزود: آذربایجان غربی با تولید سالانه بیش از ۶ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی جایگاه ویژه ای در کشور دارد.

محمدمهدی شهریاری عنوان کرد: اشتغال بالا، وجود صنایع تبدیلی و ارزآوری بخش کشاورزی موجب شده تا این بخش در توسعه استان نقش بسزایی داشته باشد.

وی افزایش صادرات محصولات کشاورزی را یک اصل اساسی برای رونق کشاورزی و اشتغال استان دانست و گفت: با توجه به کیفیت محصولات کشاورزی بویژه سیب و علاقمندی کشورهای هدف برای خرید، متاسفانه موانع صادراتی از جمله تعهد ارزی باعث دلسردی صادرکنندگان شده است.

استاندار آذربایجان‌غربی، تحقق رفع تعهد ارزی را یک گام اساسی دانست و با قدردانی از اهتمام رئیس کل بانک مرکزی در صدور دستور بررسی مجدد رفع این مانع صادراتی با نظر مساعد، بیان داشت: رفع تعلیق کارت‌های بازرگانی زیر یک میلیون دلار نیز نوید خوبی برای فعالین این کشاورزی است.

وی افزود: تهاتر صادرات محصول در مقابل واردات محصولات کشاورزی گرمسیری از دیگر نیازهای استان است که امید داریم به زودی برطرف شود.

شهریاری گفت: منع شدن بانک‌ها از ضبط بیست درصد تسهیلات پرداختی نیز اتفاق خوبی برای حمایت از رونق تولید بود که رئیس کل بانک مرکزی با آن موافقت کرد.

وی تعدیل حداقل ۲۰ درصدی ارزش پروانه های صادراتی به جهت پوشش هزینه‌های ارزی سربار صادرات (به‌ویژه برای محصولات کشاورزی) و معرفی نمایندگی ارزی و ریالی بانک مرکزی، ایجاد واحد ویژه و تخصصی جهت رسیدگی به مشکلات جاری صادر کنندگان در استان با توجه به عدم دسترسی به سامانه بانک مرکزی جهت رسیدگی به مشکلات صادر کنندگان در حوزه ایفای تعهدات ارزی و پاسخگویی به سوالات مطروحه و ابهامات موجود در این زمینه را از دیگر موضوعاتی دانست که در این دیدار پیگیری شد.

استاندار آذربایجان‌غربی، امکان رفع تعهد ارزی عملکرد سال ۹۷ صادرکنندگان از طریق واگذاری پروانه های صادراتی به واردکنندگان تا پایان سال جاری، تعیین دوماهه مهلت ارائه اسناد حمل حواله های ارزی از زمان ورود کالا به پایانه های رسمی کشور تا تاریخ صدور اعلامیه تامین ارز برای اینکه از رسوب کالا در گمرکات جلوگیری شود و ایجاد زیرساخت برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور به ویژه در کشور عراق برای صادر کنندگان استان را از دیگر درخواست‌های استان دانست.

وی گفت: تمدید زمان اعلام شده برای ایفای تعهدات ارزی صادر کنندگان محصولات کشاورزی با توجه به معافیت از مالیات بر ارزش افزوده برای سال های ۹۷ و ۹۸ تا آخر سال جاری نیز در این دیدار مطرح شد که رئیس کل بانک مرکزی دستور پیگیری‌های لازم را صادر کرد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: استاندار آذربایجان غربی زیر یک میلیون دلار رئیس کل بانک مرکزی محصولات کشاورزی صادرات محصولات تعلیق کارت صادر کنندگان تعهد ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۳۴۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش

محمدمهدی برومندی در جشنواره روز میمند شهرستان فیروزآباد در استان فارس، گفت: در این راستا یک ابر پروژه تعریف کردیم که با استفاده از مدرن‌ترین تجهیزات اسانس گیری از گیاهان دارویی، کیفیت اسانس تولیدی را برای صادرات و تولید ادکلن‌های مشهور دنیا ارتقا دهیم. 

این مقام مسئول، سطح کل باغات گل محمدی در دنیا را ۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: کشور ایران دارای ۳۰ هزار هکتار باغ گل محمدی است که از این سطح، هشت هزار و ۵۰۰ هکتار متعلق به استان فارس و دو هزار هکتار آن در شهرستان میمند واقع است.

او با بیان اینکه امروزه گردش مالی حوزه گیاهان دارویی در دنیا ۱۵۰ میلیارد دلار است، ابراز کرد: سهم کشور ما از این گردش مالی کمتر از یک میلیارد دلار است و این نشان می‌دهد که ما باید از یک کشاورزی معیشتی به یک کشاورزی مدرن عبور کنیم.

برومندی با بیان اینکه ۲۳۰۰ گونه گیاه دارویی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: شهرستان میمند دارای ۳۶۰ گونه گیاه دارویی است که هر کدام می‌تواند پایه تولید دارو، غذا یا مواد بهداشتی باشد.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: چالش اصلی استان فارس، سرمایه گذاری است که امیدواریم با پیگیری‌های وزارت جهاد کشاورزی بتوانیم به توسعه این منطقه کمک کنیم.

فارس رتبه اول تولید محصولات باغی در کشور 

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید ۱۰ تا ۱۲ درصد محصولات کشاورزی کشور متعلق به استان فارس است، افزود: این استان با ۳۶۰ هزار هکتار سطح باغات و تولید سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات باغی، رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.

برومندی به تولیدات حوزه باغبانی در سطح وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و افزود: میزان تولیدات باغی در کشور ۲۶ میلیون تن و درآمد حاصل از صادرات آنها سالیانه ۶ میلیارد دلار است.

این مقام مسئول تصریح کرد: یکی از محصولات با ارزش در این حوزه، گیاهان دارویی با سطح زیرکشت ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور است که سالیانه ۵۰۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی از این سطح برداشت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار عبور کرد
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟